Taas on hea võimalus osaleda esseekonkursil "Sini-must-valge minu sees"

 Kevad on käes ja taas on hea võimalus oma mõtteid esseevormis konkursile saata.

Eesti Keele kui Teise Keele Õpetajate Liit ja Eesti Keelepööre korraldavad II ja III kooliastme õpilastele esseekonkursi teemal "Sini-must-valge minu sees".

Esseekonkursi eesmärk on panna õpilasi arutlema selle üle, mis on temas sini-must-valget. Laseme olla õpilastel loovad ning läheneda ka kirjutisesse lennukalt ning seepärast ei anna me ette ühtegi soovitust ega juhist.

Palume õpilastel kirjutada essee käsitsi ning koolil/juhendajal saata see liidule skaneerituna. Juhendajatel palume jälgida, et esseed saates oleks kindlasti ära märgitud õpilase ees- ja perekonnanimi, klass ja kool, juhendava õpetaja andmed, sh e-posti aadress. Kuna parimad esseed trükime ja avaldame ka liidu kodulehel, siis palun andke kindlasti ka esseed saates teada, kas me võime seda avaldada.

Esseekonkursil võivad osaleda kõikide Ida-Virumaa üldhariduskoolide II ja III kooliastme õpilased. Igast koolist igast klassist ootame konkursile maksimum 2 esseed.

7. mail tunnustame nii parimaid essee kirjutajaid kui ka neid juhendavaid õpetajaid. Varasematest tunnustusüritustest on võimalik lugeda liidu kodulehel: Esseekonkurss 2023 , Konkursil osalemine toob naeratuse suule (2022) Võitjatega võtame ühendust, et anda teada täpne tänuürituse koht ja aeg.

Esseekonkursi läbiviimist toetab Haridus- ja Teadusministeerium. Eesti Keele kui Teise Keele Õpetajate Liit on ministeeriumi strateegiline partner aastatel 2022-2024. 

 

Esseed palume saata meilile ekteisekeelena@gmail.com. Essee esitamise tähtaeg on 08. aprill 2024 kl 22.00.

 Kui oleme essee kätte saanud, siis saadame Teile kinnituskirja.



Comments