Eesti Keelepööre korraldas koostöös EKTKÕL-iga keelekümbluskoolidele suvekooli

 Suvekool on üks traditsiooniline inspiratsiooni toetamise koolitusvorm. Taaskord, suvel, enne õppeaasta algust toimus Käsmus keelekümbluskoolide õpetajatele inspireeriv seminar, kus üldharivad tegevused vaheldusid väga konkreetsete kooliteemadega. Fookuses oli üleminek eestikeelsele õppele. Mõttekohaks oli, kuidas juba kogemustega muukeelsete õpilaste õpetajad saavad ja suudavad toetada eestikeelsele õppele üleminekul aineõpetajaid, kellel on muukeelsete õpilaste õpetamisel vähem kogemusi.

Kahe päeva jooksul tutvuti Vihula mõisa ajalooga, Käsmu meremuuseumiga, õpiti omandama teadmisi nii liikudes kui ka keeleliste ja meeleliste suhtlemismängude meetodil improteater IMPEERIUM näitlejate Erki Aule ja Rauno Kaibiaineni juhendamisel. Ööülikoolis saadi teadlikumaks vaimse tervise valdkonnas.

Haridus- ja teadusministeeriumi keelepoliitikaosakonna üld- ja kutsehariduse valdkonna peaekspert Anne Endjärv valgustas osalejaid eestikeelsele õppele ülemineku tegevuskavadest, muudatustest, õpetajate eesti keele õppe võimalustest, kvalifikatsioonist, täienduskoolitustest, nõustamiskorraldusest ja mitmesugustest võimalustest. Ülevaate E-koolikoti arendusest andis haridus- ja teadusministeeriumi E-koolikoti peakasutaja üldhariduse valdkonnas Kätlin Kalde.

Rohkem loe EKTKÕL veebilehest siin 









Comments