IV keelepöörde konverents sai teoks

 25.oktoobril sai teoks järjekordne keelepöörde konverents, seekord juba neljas. Konverentsi võõrustas Kiviõli 1.keskkool. Konverentsil osales ca 100 osalejat erinevaist Eesti paigust, enamuses siiski Ida-Virumaalt. Esindatud oli üle 30 erineva asutuse ja organisatsiooni - Ida-Viru koolid, lasteaiad, täiskasvanute koolitajad jt. Kõige kõrgemal tasandil olid esindatud ka Haridus- ja teadusministeerium ning  Kultuuriministeerium.

Konverentsi peateemad olid keel, kultuur ja väärtused. Lisaks ülikoolide teadlastele-õppejõududele Mare Ojale ja Laura Kirsile tegid ettekanded kultuuriminister Piret Hartman ja Narva Eesti Gümnaasiumi õpetajad Margit Sibul ja Mari-Mall Feldschmidt.

Ettekannetele järgnesid juba praktilisemad töötoad erinevatel keeleõpetaja töö teemadel.

Aitäh konverentsi korraldajatele ja abilistele. Konverentsi kulusid aitasid katta Ida-Viru Omavalitsuste Liit (IVOL), Eesti Keelepööre, Eesti Keele kui Teise Keele Õpetajate Liit, Õpetajate Ühenduste Koostöökoda, Virumaa Eesti Hariduse Selts.

V keelepöörde konverents toimub 2023. aasta oktoobris uhiuues Jõhvi Põhikoolis.

Hea ülevaate konverentsist tegi Õpetajate Leht. Loe Raivo Juuraku artiklit Keele-, kultuuri ja väärtuspööre Ida-Virumaal siin



Comments