Ida-Virumaal tunnustatakse taas eesti keele õpetajaid ja eesti keele õppe toetajaid

 Eesti Keelepöörde strateegiliseks eesmärgiks on toetada igati eesti keele õpet, sh eesti keele õpetajate professionaalset arengut.  Tublisid panustajaid tuleb märgata ja tunnustada, seepärast kutsubki Eesti  Keelepööre  kõiki keelepöörde toetajaid ja võrgustiku liikmeid osalema juba teist aastat toimuval Virumaa eesti hariduse seltsi poolt väljakuulutatud tunnustuskonkursil . 

Kutsume üles märkama ja esitama kandidaate kolmes kategoorias:

  • eesti keeles muukeelsetele õpilastele ainet õpetav õpetaja
  • eesti keele kui teise keele õpetaja
  • eesti keele sõber

Kandidaadi nendes kolmes nominatsioonis võib esitada igaüks. Kandidaatide esitamise tähtaeg on 28.jaanuar 2022.

Teist korda toimuva konkursi korraldab VEHS koostöös Eesti Riigiametnike Klubiga (ERAK). Konkursi eesmärgiks on tunnustada tublisid ja teotahtelisi Ida-Virumaa õpetajaid, kes õpetavad muu õppekeelega õpilasi eesti keeles, väärtustavad eesti keeles antavat haridust ja on eeskujuks õpilaste väärtushoiakute ning õpioskuste kujunemisel. 

Aasta eesti keele sõbra nominatsiooniga tunnustatakse organisatsiooni, ettevõtet, ühendust või üksikisikut, kes ei ole haridusega otseselt seotud, kuid on andnud olulise panuse eesti keele õppe toetamiseks või selle väärtustamiseks.

Ettepanekuid tunnustamiseks võivad VEHS-i juhatusele teha kõik soovijad, samuti võib kandidaadiks esitada enda kandidatuuri. Esitatav õpetaja võib töötada nii lasteaias, põhikoolis, gümnaasiumis, kõrgkoolis, huvikoolis kui koolituskeskuses.

Palume saata kandidaate tutvustavad ja nende tegusid iseloomustavad motivatsioonikirjad aadressil virumaaeestihariduseselts@gmail.com või paberkandjal aadressil Järveküla tee 75, Kohtla-Järve 30322 märgusõnaga „VEHSi .... tunnustamine“ (märkida, mis kategooria nominatsioonile kandidaat esitatakse)

Tunnustuskonkursile oodatakse ettepanekuid kolmes kategoorias:

Vaata täiendavalt infot EKTKÕL kodulehel siin 

Rohkem infot konkursi kohta ERAK kodulehel siin



Comments