Keelementorlus veebikeskkonnas - uus reaalsus

Üha enam koolitusi toimub veebikeskkonnas ja suhtluskanalite teel. Tundub, et hakkame sellise õppetegevusvormiga harjuma ja kohanema. Ühe võimalusena keelt praktiseerida on olnud juba ammustest aegadest kirjavahetus "keelesõbraga". Nüüdsel digiajastul on paberkirjad asendunud e-kirjadega. Tavatelefoni vestlus asendunud chattimisega veebis. Siit samm edasi mugavuse suunas on aga vahetu suhtlemine veebiteel. Olgu selleks kanaliks skype või FB messenger või üha rohkem populaarsust koguv zoomi keskond.

Grupiviisiline keeleõpe internetis õpetaja juhendamisel või nö individuaalõpe pole võõras. Uuem lähenemine on aga keelementorlus.  Keelementorlust on juba teist aastat arendamas Integratsiooni Sihtasutuse projekt "Mul on keelesõber".  "Keelesõbra programmi on kutsutud eelkõige täiskasvanud, kes soovivad oma keeleoskust praktiseerida keelementoriga mõne kuu jooksul veebiteel regulaarselt vesteldes. Keelementorlust on arendanud ka mitmed gümnaasiumid sh Sillamäe Gümnaasium. Gümnaasiumis on olnud see heaks võimaluseks õpetajate keeleoskust parandada.

Õpilastele on aga mõeldud VeniVidiVici alustatud keelepraktika projekt "Otsid endale keelesõpra?"

Virtuaalne keelepraktika on võimalus 7. – 12. klasside noortele, kes soovivad enda eesti või vene keele oskust arendada. Keelepraktika raames otsime keelehuvilisele eakaaslasest mentori, kellega nelja nädala jooksul iganädalaselt 2-3 akadeemilist tundi (45min) eesti või vene keeles vabalt suhelda. Programm on osalejatele t a s u t a!

Lisainfo keelepraktikas osalemiseks leiab siit: https://vvvopilasvahetus.ee/keelepraktika/. 








Comments