Pressiteade: Ida-Virumaa võtab tööle ligi 100 uut haridustöötajat

Sügiseks otsivad Ida-Virumaa haridusasutused kokku pea 100 uut haridustöötajat. Kõige suurem vajadus on loodusainete-, muusika-, klassiõpetajate ning inglise keele õpetajate järele.

Õpetajaid otsitakse kõikidel haridusastmetel ning suurimaks väljakutseks on leida õpetajaid just üldhariduskoolides üldainete läbiviimiseks nagu bioloogia, keemia, inglise keel. Alushariduses on suurim vajadus eestikeelsete õpetajate, kutsehariduses kutseõpetajate ja kõrghariduses insenerivaldkonna õppejõudude järele. Haridustöötajaid vajatakse nii linnades kui maapiirkonna haridusasutustes. Peamiseks õpetajate puuduse põhjuseks on eestikeelsete ja keelekümblusõpetajate suur vajadus. Lisaks toimub õpetajate seas ka kaadrivahetus, kus õpetajaskond vananeb ja noori ei ole peale tulemas.

Ida-Viru haridusklastri koordinaatori Kerda Eierti sõnul töötakse maakonnas hetkel välja alustavate õpetajate toetamise mudelit. „Alustavale õpetajale fookuse seadmine on meie jaoks kriitilise tähtsusega. Haridusklaster ja kohalikud omavalitsused soovivad maakonda tulnud haridustöötajatele pakkuda toetavat elu- ja töökeskkonda“.  Lisaks tuleb Eierti hinnangul Ida-Virumaal tervikuna tegeleda õpetajate järelkasvu teemaga.

Rohkem tööpakkumistest loe Haridusklastri veebilehelt siin

Eesti Keelepööre on Ida-Viru haridusklastri partner. Keelepööre seisab selle eest, et Ida-Virumaa noored ja täiskasvanud õpiksid keeli, eriti aga meie kodumaa, Eesti riigikeelt.

Arno Kaseniit (Sillamäe Gümnaasiumi direktor, Eesti Keelepöörde eestvedaja): Sillamäe Gümnaasium ootab oma meeskonda eesti keelt kõrgtasemel valdavaid õpetajaid, kes õpetaksid meie õpilastele eesti keeles füüsikat, keemait, bioloogiat ja matemaatikat.





Comments