Virumaa eesti hariduse selts tunnustas eesti keele mainekujunadajaid

Eesti Keelepööre õnnitleb Virumaa eesti hariduse seltsi poolt tunnustatud eesti keele õpetajaid ja eestikeelse hariduse toetajaid.

Anne Meldre, Sillamäe Gümnaasium- laureaat nominatsioonis "Aasta eesti keele kui teise keele õpetaja",

Helle Kuldsepp, Narva Kesklinna Gümnaasium - laureaat niminatsioonis "Aasta eesti keeles aineid õpetav õpetaja",

Ingrid Prees, TÜ Virumaa Kolledž - laureaat nominatsioonis "Aasta eesti keele sõber".

Eriauhinna andis välja Eesti Keelepööre Ene Petersonile pikaajalise panuse eest eesti keele õpetamisel ja arendamisel. Ene Peterson on üle 30 aasta tegutsenud eesti keele kui teise keele õpetajate koolitajana ja koolituste organiseerijana. Ene on Eesti Keele kui Teise Keele Õpetajate Liidu asutaja ja täna EVÕL-i esimees.

Aasta eesti keele kui teise keele õpetaja töötab Sillamäe Gümnaasiumis

"Kuna mina ju ka õpin pidevalt, siis kogemus, mida ma oma õppijatega jagan, on ehtne," ütles ajalehele "Põhjarannik"  Sillamäe Gümnaasiumis eesti keele kui teise keele õpetajana töötav Anne Meldre. 

Ida-Virumaa parimaks eesti keele õpetajaks valitud naine õpetab lapsi, noori ja ka täiskasvanuid.  Parima eesti keele õpetaja nominendiks esitas Anne Sillamäe Gümnaasium, kus ta töötab õpetajana juba kaheksandat aastat.

Konkursile, mille eesmärk oli välja selgitada 2021. aasta parim Ida-Virumaa eesti keele õpetaja, eesti keeles õpetav õpetaja ja eesti keele sõber, laekus 53 ettepanekut − kolm korda rohkem kui eelmisel aastal.

Eeesti keele mainekujundajate konkursi eesmärk on tunnustada tublisid Ida-Virumaa õpetajaid, kes õpetavad muu õppekeelega õpilasi eesti keeles, on eeskujuks õpilaste väärtushoiakute kujunemisel, aga ka organisatsioone, väärtustavad ja toetavad eesti keeles antavat haridust.

Tunnustamisele valis nominendid välja Virumaa eesti hariduse seltsi liikmetest koosnev komisjon, tulemused kinnitas juhatus. Laureaadid tehti teatavaks 17.märtsil Virumaa eesti hariduse seltsi ja Eesti riigiametnike klubi ühisel pidulikul õhtusöögil Jõhvi kontserdimaja kohvikus Keel. 

Rohkem loe ajalehest "Põhjarannik" siin 

Artikkel vene keeles




Comments