Head uut aastat, eesti keelepööre!

Eesti keelepööre on juba 2-aastane. Keelepööre on saanud tuntud mõisteks ja fenomeniks meie koolirahva, aga ka poliitikute ja teadlaste kõnedes. Keelepöörde raames on tehtud veel siiski vähe, mitte kõik vajalikud tegevused ja hoiakud pole saanud üheselt ja loomulikult mõistetavaks. Eesti keelt kui riigikeelt ei õpetata või ei õpita veel piisavalt tulemuslikult. Eesti keele kasutamine avalikus elus pole veel igal pool Eestimaal loomulik. Ebapiisav eesti keele oskus pärsib paljude isiklikku edu. 

Eesti keelepöörde missioon on igakülgselt edendada läbi võrgustikukoostöö eesti keele õpet, aidata meil kõigil luua eesti keele õppeks vajalikud tingimused ja keskkonnad.

Eesti Keelepööre tänab kõiki, kes on seni meie tegemistele kaasa aidanud või kaasa elanud! Täname koostööpartnereid, eriti aga Virumaa eesti hariduse seltsi, Integratsiooni Sihtasutust, Haridus- ja teadusministeeriumi, Ida-Virumaa haridusklastrit ja IVOL-it!

Loodame, et eesti keelepöörde saab lähimatel aastatel sama loomulikuks kui on seda digipööre või rohepööre keskkonnapoliitikas.

Keelepöördelist uut aastat kõigile!



Comments