Eesti keele õpetamise teema uue valitsuse programmis ja koalitsioonileppes

Uus koalitsioon on tänaseks kokkuleppe sõlminud ja valitsus ametisse asunud. Uueks haridus- ja teadusministriks on alates 26.jaanuarist Liina Kersna. 

Koalitsioonileppes on eesti keelest, eesti keele õppest ja eestikeelsest õppest räägitud strateegilisele visoonile omaselt suhteliselt vähe, kuid siiski suundanäitavalt. Leppe hariduse ja teaduse peatükist saab lugeda:

  • "Käivitame eestikeelse hariduse tegevuskava, et anda kõigile võrdne võimalus osaleda ühiskonna- ja tööelus ning jätkata õpinguid järgmisel haridustasemel. 
  • Eraldame lasteaedadele ja koolidele vajaliku rahastuse, mis võimaldab korraldada õppeprotsessi eesti keeles, tagades kvaliteetse hariduse. Toome haridusasutustesse vastava kvalifikatsiooniga lisaõpetajaid."
  • "Kindlustame eesti keele väärtustamise ja püsimajäämise teaduskeelena, tagame riigipoolse toetuse eesti keele arengu teadustegevuseks. Eesti keele uurimine on rahvusvaheliselt kõrgel tasemel ning keeletaristu on innovaatiline, avatud ja mitmekesine. Toetame eesti keele arendamist digitaalajastule kohaselt."
Rahvastiku ja - perepoliitika osas on lubatud:

Comments