Lõpetas Eesti keele kui teise keele õpetajate meistriklass

Eesti keele kui teise keele õpetajate meistriklass 2020 jõudis võiduka finishini. Kakskümmend üks õpetajat läbis vaatamata keerulisele ajale kuus väga sisukat 2-päevast õppesessi.

Kuuel sessioonil õpiti eesmärgistamist, õpikeskkonna kujundamist väärtuste kujundamist keeleõppes, eesti keele ortograafiat ja lauseõpetust, eesti kultuurilugu, lastekirjandust, aktiivõppe meetodeid, mängulist õpetamist ning suhteliselt suuremas mahus digitaalsete õppekeskkondade kasutamist keeleõppes.

Koolitusel osalesid pea kõigi Ida-Virumaa vene õppekeelega koolide algastme eesti keele kui teise keele õpetajad. Õppijad koostasid enda digitaalse e-portfoolio, kuhu paigutati õppematerjale, kus kirjutati oma õppimisest ja õpetamisest jms. Koolitus lõppes seminaridega, kus õpetajad demonstreerisid oma kolleegidele ühte keeletundi või selle osa. Iga õppija tutvustas kaaslastele oma e-portfooliot. Viimane õppesess toimus nn hübriidõppena - osa õppijaid oli auditooriumis ja osa kuulas-vaatas-osales zoomikeskkonna kaudu.

Suur tänu osalenud õpetajatele, nende kolleegidele, tööandjatele ja peredele, kes toetasid õppijaid selle intensiivse koolituse ajal.

Eesti Keelepööre tänab koolituse tellijat HTM-i, koostööpartnereid EKTKÕL-i ja TÜ Narva Kolledzit. Eriline tänu aga paljudele kõrgel tasemel koolitajatele, kelle pühendumise ja panuseta poleks keeleõpetajate professionaalse arengu programm õnnestunud.





Comments