Esseekonkurss "mina õpin eesti keelt"

Eesti Keelepööre kuulutas välja eesti keelest erineva ehk muu emakeelega põhikoolide õpilaste esseekonkursi "Mina õpin eesti keelt".

Esseekonkursi eesmärk on võimaldada õpilastel arutleda eesti keele õppimisest, väljendada emotsioone ja muljeid keeleõpingutes, kirjeldada eesti keele õppimise kogemusi ja tunnustada õpetajaid ning väärtustada eesti keele õppimist.

Ootame, et õpilased kirjutaksid essees, millised on olnud vahvad hetked ja lood eesti keele õppimisel. Millised on toredamad mälestused?

Essee (jutuke) palume kirjutada eesti keeles käsitsi paberile. Esseele lisaks võib joonistada ka pildi mõnest õpiolukorrast või õpetajast.

Esseekonkursi arvestus toimub kolmes vanusegrupis I kooliaste (80-120 sõna), II  kooliaste (120-160 sõna), III kooliaste (160-300 sõna).

Eraldi arvestust peetakse eestikeelses koolis õppivate ja venekeelses koolis õppivate ning keelekümblusklassides õppivate vene emakeelega õpilaste osas.

Esseekonkursi tähtaeg on 12. oktoober 2020 kl 21:00.

Foto esseest või skänneeritud konkursitööst palume saata

e-posti aadressil eestikeelepoore@gmail.com

Saatmisel palume märkida, nimi, kool, klass ja eesti keele õpetaja nimi.

Esseekonkursi parimatest lugudest teeme eesti keele õppimislugude postri, mida demonstreerime Ida-Virumaa II keelepöörde konverentsil 20.oktoobril Kohtla-Järve Gümnaasiumis.



Comments