Uudiseid Eesti keelepöördest

Augustis saab taas registreeruda eesti keele tasuta kursustele

18. augustil kell 10 algab Integratsiooni Sihtasutuse kodulehel registreerimine tasuta eesti keele kursustele. Kokku saab registreeruda 157 kursusele, kuhu on oodatud 2512 täiskasvanut eesti keele huvilist.

Mitmes ülikoolis esitati tänavu rekordarv sisseastumisavaldusi

Ülikoolile valmistab heameelt suurenenud konkurss õpetajakoolituse erialadele. Rektor Tiit Landi sõnul laekus eesti keele ja kultuuri õpetaja õppekavale 47 avaldust, mis on rekordarv. Samuti laekus 20 avaldust gümnaasiumi loodusteaduste ainete õpetaja õppekavale ning 26 avaldust matemaatikaõpetaja õppekavale.

Põhikoolilõpetajad saavad sooritada B2 taseme riigieksami

Valitsus kiitis 9.juulil heaks määruse muudatuse, millega luuakse põhikooli lõpetajatele võimalus sooritada eesti keele kui teise keele B1-taseme lõpueksami asemel ka kõrgemal ehk B2-tasemel eksamit. 

ERM kutsub kultuurikursusele

Eesti Rahva Muuseum ootab osalema eesti kultuuri lühikursusel. Kursus toimub Integratsiooni Sihtasutuse hanke toetusel. Kursus on tasuta ning mõeldud eelkõige täiskasvanud inimestele (s.h noortele alates 15. eluaastast), kes on Eestis sündinud, pikemalt elanud või hiljuti siia saabunud.
Loe rohkem siin 

Selgusid sellekevadiste riigieksamite tulemused  

Eesti keele teise keelena riigieksam
Eksamit tegi sel aastal kokku 1779 õpilast, eksami keskmine tulemus oli 67,8 punkti. 100 punkti sai 6 eksaminandi. Eksamil vähemalt 60% maksimumtulemustest saavutanud eksaminandidele antakse välja eesti keele B2-taseme tunnistus. Sel aastal saavutas B2-taseme 69,2% eksamisooritajatest.

Comments